Rólam

 

Nagy Dániel Viktor 1987-ben született, a színművészet iránti érdeklődése már kamaszkorában megmutatkozott, a középiskolai évek után egyenes út vezetett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol Novák Eszter zenés színész osztályában végzett. Az egyetem után azonnal szabadúszó lett. Számos budapesti és vidéki társulatban megfordult eddigi munkája során, játszott kőszínházakban és alternatív társulatokban egyaránt, mind zenés darabokban, mind prózai előadásokban. Az elmúlt években fellépett az Ódry Színpadon, a Centrál Színházban, a József Attila Színházban, az Átriumban, a Belvárosi Színházban, a Sanyi és Arankában, a Pécsi Nemzeti Színházban és a Budaörsi Latinovits Színházban. Az utóbbi időben visszatérő színésze az Orlai Produkciós Iroda által létrehozott nagysikerű előadásoknak, olyan produkciókban szerepelt, mint a Római vakáció, a Száll a kakukk fészkére, a Hair, a Várj, míg sötét lesz, az Egy fenékkel két lovat vagy A fura. 2017 tavaszán szintén az Orlai Produkciós Iroda szervezésében mutatta be első monodrámáját, Leszámolás velem címmel, december 16-én pedig a Radnóti Miklós Színház Üvegfigurák című darabjában lép színpadra. 2018-ban az Orlai Produkciónál a MOJO, valamint a Férjek és Feleségek című előadásokban látható a Belvárosi Színházban és számos vidéki színpadon.

A színházi munka mellett fontos számára a civil kezdeményezések támogatása, így csatlakozott a 100 szóban Budapest csapatához, ahol zsűritagként és előadóként egyaránt közreműködik.  2015-ben a Kiválóságok Klubjának mentoráltja, ahová Lukáts Andor ajánlására került be, ugyanebben az évben átveheti a Junior Prima Díjat.

2017-ben első filmszerepében is megmutatkozott, amely M. Kis Csaba Brazilok című alkotása. 

2018. tavaszán nagy vágy vált valóra, Hrutka Róberttel közös koncertturnéra indultak Felhangolva címmel. 2018. augusztusában pedig napvilágot látott első videóklipje Otthon.Budapest címmel.

 „Az önkifejezés és a játék öröme éltet. A pálya, amit választottam tulajdonképp életvitel és szemléletmód is egyben, így mondhatom, hogy a hétköznapokban és a munkámban egyaránt a teremtés művészete foglalkoztatja a fantáziámat. Azért a színművészetet választottam tanítómesteremül, mert a leküzdhetetlen szereplési vágy mellett önmagam és az élet mélyebb megértése is motivált a pályaválasztás idején.”

 Önéletrajz letöltése (PDF)

 

©nagydanielviktor.hu 2019. All rights reserved.